Προφίλ

Ποιοι είμαστε ;

Είμαστε μία ομάδα εκπαιδευτικών που γαλουχηθήκαμε με τις αριστερές ιδέες και αξίες και όραμα μας είναι μία κοινωνία ανθρώπινη χωρίς εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Στον χώρο μας ζητούμε η εκπαίδευση να δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα της γνώσης. Πιστεύουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο που στοχεύει στην ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας και όχι στη στείρα αποστήθιση μιας σειράς γνώσεων.

Η κίνηση μας στον εκπαιδευτικό χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημιουργήθηκε όταν διαπιστώσαμε από τη μία την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των συναδέρφων μας – αλλά και όλων των απλών πολιτών της χώρας αυτής – για τα τεκταινόμενα στην χώρας (από την κραυγαλέα κοροϊδία των πολιτικών ηγετών επί σειρά ετών, την αφαίμαξη της χώρας μας από τις κομματικές ηγεσίες, την εσκεμμένη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μέσα από μία σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων και ανήθικων συναλλαγών και προσφάτως το ξεπούλημα της χώρας μας από τους ίδιους τους υπευθύνους της σημερινής κατάστασης, στο ΔΝΤ και ΕΚΤ, αφού πρώτα φορτώσανε σε εμάς με κάθε θράσος την ευθύνη της δήθεν οικονομικής κρίσης, και τέλος την ποδηγέτηση της χώρας μας στην τρόικα με την εφαρμογή των περίφημων μνημονίου τα οποία και μας επιβλήθηκαν χωρίς καν να ερωτηθούμε) και από την άλλη την στάση εφησυχασμού και μοιρολατρίας που έχουν υιοθετήσει – παρόλο το άγχος που τους διακατέχει – ως αποτέλεσμα της εσκεμμένης απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος από τους κομματικά στρατευμένους εργατοπατέρες και συνδικαλιστές. Σε μία τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ή θα έπρεπε να παραμείνουμε και εμείς απαθείς και υποταγμένοι προσπαθώντας να διαχειριστούμε ο καθένας ξεχωριστά το άγχος και την αγανάκτηση μας ή να κάνουμε μία προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση υψώνοντας το παράστημα μας και φωνάζοντας ΄’φτάνει πια’΄ στους ιθύνοντες.

Τι επιδιώκουμε ;

Η κίνηση μας είναι προσπάθεια να αλλάξουμε το κλίμα στο οποίο μας οδήγησαν τα κομματικά όργανα των παρατάξεων που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή.

Είναι φανερό ότι – ακόμη αν δεχθούμε και τις πιο αγαθές προθέσεις τους – εμφανίζουν μία αναντιστοιχία ανάμεσα στις προσωπικές αρχές τους και τις πράξεις τους φοβούμενοι να μη συγκρουστούν με τις κομματικές ηγεσίες τους.

Μας εκφράζει :

Για να δείτε τους στίχους πατήστε :

People Have The Power – Patti Smith ~ Fred Smith