Δημοσιεύθηκε στην Απόψεις,Αναδημοσίευση,Παρεμβάσεις ΔΕ

Τι είπε και τι εννοούσε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α’ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Π.Ε.

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.E.

ΤΙ ΕΙΠΕ

1 Οι Έλληνες ζητούν όχι διορισμούς, αλλά ευκαιρίες(…)Οι συμβασιούχοι δεν έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης. Χρειαζόμαστε συμβασιούχους, αλλά ο αριθμός δεν μπορεί να ξεφύγει όπως έχει γίνει τώρα. Είναι ανέντιμο να δίνουμε την εντύπωση ότι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να μονιμοποιήσει κάποιον, γιατί αυτό είναι παράνομο.

2 θέλουμε να μειώσουμε το κράτος.


3 Θέλουμε να ενισχύσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση. Έως το 2021 το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από τους δήμους και ταυτόχρονα θα περικοπεί αντίστοιχα η χρηματοδότηση από το κράτος προς τους δήμους. Αν θέλει ο δήμος να αυξήσει τον φόρο αυτό, θα πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες.

4…μήνυμα στη νέα γενιά που δεν έχουν κίνητρο να μπουν στο ασφαλιστικό γιατί δεν πιστεύει κανείς ότι θα πάρει σύνταξη. Γι’ αυτό προτείνουμε έναν «ατομικό κουμπαρά» που στο τέλος θα είναι ισοδύναμο με πολύ περισσότερα από τις τωρινές επικουρικές συντάξεις.

5 Αξιολόγηση παντού.

6 Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.

​7 Επενδύσεις σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια.

8 που θα φέρουν χιλιάδες φοιτητές από το εξωτερικό.

​9 Η Παιδεία έχει ανάγκη.

​10  από πιο αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία.

​11 με μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση.

​12 στη διαχείριση πόρων

​13 στην επιλογή διδακτικού προσωπικού

​14 στην κατάρτιση προγράμματος σπουδών

​15 Να ξεφύγουμε από την τυραννία του ωρολογίου προγράμματος

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ

1 Μηδενικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, κάλυψη των κενών με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς στο διηνεκές. Αντί της σταθερής και μόνιμης εργασίας, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν (όπως και επί ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.) την περιπλάνηση σε όλη την επικράτεια και όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν τη χαρά να αναζητούν στις μικρές αγγελίες για μια ευκαιρία προσωρινής απασχόλησης.

2 Νέες μειώσεις των δαπανών για παιδεία και υγεία. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όπως π.χ. των 2000 καθηγητών επί κυβέρνησης Σαμαρά.

3 Ο ΕΝΦΙΑ (που θα καταργούσε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.) θα παραδοθεί στους Δήμους! Κι όποιος αντέξει…

​4 Πλήρης ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης όπως στη Χιλή του Πινοσέτ. Όποιος έχει να πληρώσει θα παίρνει σύνταξη αφού όποιος δεν έχει να πληρώσει, έτσι κι αλλιώς δεν θα παίρνει.

5 …και απολύσεις για τους «ανεπαρκείς» όπως ορίζουν και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ.

6 Πλήρης υποταγή της εκπαίδευσης στις κατευθύνσεις της αγοράς σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο πρότυπο και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ.

​7 Κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μετατραπεί σταδιακά σε ιδιωτική επένδυση με τεράστια κέρδη για τους «επενδυτές».

8 Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κατανέμουν ανά τον κόσμο, τους νέους πληβείους «επιστήμονες», όπου και όποιους χρειάζεται η αγορά, αντιμετωπίζοντάς τους ως καταναλωτές εκπαιδευτικών (και όχι μόνο) προϊόντων.

9 Το κεφάλαιο έχει ανάγκη.

​10 να εισβάλλει χωρίς περιορισμούς στα δημόσια σχολεία, να δημιουργεί τα προγράμματα και τις υποδομές που χρειάζεται.

​11 να οργανώνει το σχολείο χωρίς τον ενοχλητικό Σύλλογο Διδασκόντων.

​12 να χρηματοδοτεί τα σχολεία με βάση τις επιδόσεις τους και το βαθμό απόδοσης στους στόχους που έχουν θέσει οι «επενδυτές»

​13 να επιλέγει το προσωπικό ο manager – διευθυντής της αρεσκείας των «επενδυτών»

​14 να παράγει το εργατικό δυναμικό που χρειάζεται με διαφοροποιημένα προγράμματα που θα καθορίζονται από τους «επενδυτές»

​15 Από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και βέβαια με την παιδικότητα εξαφανισμένη…

Πηγή : Εκπαιδευτική Λέσχη