Δημοσιεύθηκε στην Αναδημοσίευση

Απαράδεκτη η επίκληση «προσωπικών δεδομένων» για τη δημοσιοποίηση των Πινάκων Αποσπάσεων από το υπ. Παιδείας


Σχετικά με τις αποσπάσεις στην ΠΔΕ Α. Μακεδονίας-Θράκης και στις Διευθύνσεις των Νομών, του Χάρη Κουσινίδη, Αιρετού ΑΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΥΠΠΕθ με χθεσινή του ανακοίνωση γνωστοποίησε πως «…ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσπασης 785 εκπαιδευτικών στις 58 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 58 Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις. …» και «…Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις περιοχές αρμοδιότητας των οποίων αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.». Σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε από τα ΜΜΕ, ότι το Υπουργείο δεν ανάρτησε, ως όφειλε, τα ονόματα των αποσπασμένων εκπ/κών, λόγω του GDPR και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων(!). Σχεδόν ταυτόχρονα όμως, πληροφορηθήκαμε κι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πίνακες με όλα τα ονόματα των αποσπασμένων εκπ/κών…

Θεωρούμε απολύτως αρνητική την εξέλιξη αυτή. Εκτιμούμε ως εντελώς άστοχη και επικίνδυνη πρακτική την επίκληση των «προσωπικών δεδομένων» για τη μη δημοσιοποίηση των πινάκων υπηρεσιακών μεταβολών των εκπ/κών. Είναι ένα πολύ κακό διοικητικό προηγούμενο που μας προετοιμάζει πιθανότατα και για άλλες διοικητικές «ακροβασίες» με στόχο τον περιορισμό ή και την εξάλειψη κάθε έννοιας ελέγχου των μηχανισμών εξουσίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συμμετέχοντας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έχουμε διακηρύξει επανειλημμένως τον αταλάντευτο αγώνα μας ενάντια στην αδιαφάνεια, τις μεθοδεύσεις και την αυθαιρεσία της διοίκησης, στις προωθούμενες πολιτικές του ελέγχου και της χειραγώγησης των εκπ/κών.

Διεκδικούμε σταθερά, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το συνολικό πλαίσιο των υπηρεσιακών μεταβολών σε ΟΛΑ τα Σχολεία και σε ΟΛΟΥΣ τους φορείς ( μεταθέσεις, αποσπάσεις, κενά εκπ/κών, προσλήψεις αναπληρωτών κλπ. ) να ελέγχεται από τα αντίστοιχα Υπηρεσιακά Συμβούλια με μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια.

Ελέγχοντας τα στοιχεία, διαπιστώσαμε ότι υιοθετήθηκε η αξιολογική σειρά κατατάξεως των αιτουμένων, σύμφωνα με την πρόταση των Δ/ντών Εκπ/σεως και του Περιφ. Δ/ντού Εκπ/σεως ( για τις αιτήσεις στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σεως). Όπως είναι ευνόητο ο συνολικός αριθμός των αποσπασμένων συναδέλφων ανά Δ/νση, καθορίστηκε από το Υπουργείο.

Ν.Ορεστιάδα 01-06-2018

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κουσινίδης Χάρης

ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ