Δημοσιεύθηκε στην Αναδημοσίευση,Δελτίο Τύπου

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την πλειοψηφία του προεδρείου της Γ.Σ των Προέδρων


Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις  28 Απρίλη πήρε ξεκάθαρη απόφαση να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις νέες δομές στην εκπαίδευση και την ‘’αποτίμηση’’ – αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδα.

Ωστόσο, όταν η Γ.Σ. έφτασε στο θέμα εφαρμογής των μέτρων αντίδρασης του κλάδου απέναντι στο νομοσχέδιο, αν και η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ και των ψήφων τάχθηκε υπέρ της απεργίας-αποχής από την αυτοαξιολόγηση, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ), ως πλειοψηφία του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε τη μη εφαρμογή της απόφασης, επειδή δήθεν πρόκειται για απεργία και επομένως πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων.

 Το προεδρείο της ΟΛΜΕ απαρτίζεται από έμπειρους συνδικαλιστές, που αποκλείεται να μη γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ αποχής από την αξιολογική διαδικασία και απεργίας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη στάση της πλειοψηφίας, που ενεργεί ως εξυπηρετητής της κυβέρνησης και των πολιτικών που υπαγορεύονται από διεθνείς οργανισμούς και πλήττουν έτι περαιτέρω τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου. Η δυνατότητα των συναδέλφων να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών δεν μπορεί να είναι έρμαιο σκόπιμων γραφειοκρατικών ερμηνειών. Ενέργειες όπως αυτή έχουν καταστήσει την ΟΛΜΕ εν πολλοίς ανυπόληπτη στα μάτια των συναδέλφων.

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με επαρκή χρηματοδότηση, στελέχωση και μακριά από λογικές κατηγοριοποίησης και ασφυκτικού ελέγχου.