Δημοσιεύθηκε στην Αναδημοσίευση,Δελτίο Τύπου

Η Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας για τη Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ


Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απρίλη με μεγάλη πλειοψηφία (56,3% των ΕΛΜΕ και 55,7% των ψήφων) αποφάσισε την αποχή των εκπαιδευτικών από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης  της σχολικής μονάδας και ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών- στην περίπτωση που ψηφιστεί το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

Όμως, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ως πλειοψηφία προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης προέδρων (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ), αντέδρασε   και εντελώς πραξικοπηματικά ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για αποχή ως απόφαση της ΓΣ, επειδή δεν συγκεντρώνει τα 2/3 των ψήφων των προέδρων που απαιτούνται για την κήρυξη απεργίας. Παρέβλεψαν το γεγονός ότι η αποχή απ’ την αξιολογική διαδικασία δεν συνιστά αποχή απ’ την εργασία κι επομένως δεν είναι απεργία.

Να θυμίσουμε πως  η αποχή του κλάδου απ’ την διαδικασία της αξιολόγησης το 2014 πάρθηκε με απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η αποχή έχει εφαρμοστεί πολλές φορές από το συνδικαλιστικό κίνημα, από πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία και την ΑΔΕΔΥ, ψηφισμένη μόνο από τα  Δ.Σ. των ομοσπονδιών.

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Θεωρεί απαράδεκτο το να μην αποτελεί απόφαση της ΓΣ προέδρων η αποχή από την αξιολόγηση που ψηφίστηκε από το σώμα των προέδρων με απόλυτη πλειοψηφία.
Απαιτεί από την πλειοψηφία του προεδρείου της ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ  να δώσει εξηγήσεις για  την απόφαση της.
Ζητά από το ΔΣ της ΟΛΜΕ έστω και τώρα να επικυρώσει την ειλημμένη απόφαση.