Δημοσιεύθηκε στην Αναδημοσίευση,Δελτίο Τύπου,Κινητοποίηση

ΕΛΜΕ Χανίων: Φτάνει πια η ομηρία – Μόνιμοι διορισμοί τώρα!


ΕΛΜΕ Χανίων

Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και οι πολιτικές συμμόρφωσης στις προσταγές τους, συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα το χώρο της εκπαίδευσης, να στερούν μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές και να εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Μοναδικός στόχος των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων είναι η εξασφάλιση πόρων και η δημιουργία ενός σχολείου με ταξικούς φραγμούς και με εκπαιδευτικούς-δούλους που υπακούουν και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις τους.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοι αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι συνάδελφοί μας είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης στο κεφάλι, μια πραγματικότητα που αναμφίβολα οδηγεί στην εξουθένωση. Ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.

Τα τελευταία 8 χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις

Αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τους μισθούς μας, αύξησαν το διδακτικό ωράριο, κατάργησαν-συγχώνευσαν σχολεία και τμήματα, έκοψαν μαθήματα, κατάργησαν τις ώρες υπευθύνων εργαστηρίων, αύξησαν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, έκλεισαν τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ και Ο.Π. στα ΓΕ.Λ, σταμάτησαν την Π.Δ.Σ., άλλαξαν τις αναθέσεις μαθημάτων και συνεχίζουν…

Η επιβολή του 30ωρου εργασιακού ωραρίου λειαίνει το έδαφος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις αναπληρωτών. Ταυτόχρονα συνδυάζεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και κατ’ επέκταση των εκπαιδευτικών, με στόχο την επίσπευση απολύσεων και τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου και πειθάρχησης.

Οι νέες συγχωνεύσεις σχολείων με δημοσιονομικά κριτήρια που γυρίζουν την πλάτη στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, ανοίγουν πάλι το δρόμο για επιπλέον απολύσεις, κλείσιμο τμημάτων και τροποποίηση της οργανικότητας των σχολείων.

Οι εξαγγελίες για το «Νέο Λύκειο» οδηγούν με ακρίβεια σε νέα συρρίκνωση εκπαιδευτικών και μαθητικού δυναμικού και επιπλέον ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Η αντοχή και η ανοχή μας τέλειωσαν!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συμμετέχουμε μαζικά:

  • Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 13.00 στο Ηράκλειο

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της περιφέρειας Κρήτης.  Για το σκοπό αυτό κηρύσσουμε 5η ωρη διευκολυντική στάση εργασίαςΗ αναχώρηση του λεωφορείου για Ηράκλειο θα γίνει στις 10.30 από την Οδό Κοραή, απέναντι από το ρολόι.

  • Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 12.30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς μαζί με ΣΕΠΕ Χανίων. Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την ημέρα εκείνη 8.00-11.00 για τον πρωινό κύκλο συμπληρωματικά με την 3ωρη στάση που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ (11.00-14.00). Παρακαλούμε τους συναδέλφους/σες που θέλουν να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου προκειμένου να οργανώσουμε την μετακίνησή μας. Η ΕΛΜΕ Χανίων θα καλύψει οικονομικά την μετακίνηση των συναδέλφων στην Αθήνα.

e-mail:  elmechanion@gmail.com 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Κατάργηση του ν.3848
  • Καμία σκέψη για οποιασδήποτε μορφής γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ ο οποίος υπονομεύει τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα (συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, εεγασιακά).

Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία!