Δημοσιεύθηκε στην Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Φλώρινας,Συγκέντρωση,Συμπαράσταση

Όλοι στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του τόπου


Ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία ανήκουν στο λαό

Η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα και τα ψέματα έχουν τελειώσει για όλους. Το έγκλημα μοιάζει προμελετημένο, ενώ οι διευθύνσεις και ονόματα των δραστών είναι πασίγνωστα. Η πώληση ολόκληρων μονάδων της ΔΕΗ, καθώς και κρίσιμων λιγνιτικών αποθεμάτων, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στον όποιο Δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, θα μετατρέψει το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Η τακτική της Κοινωνικοποίησης του ΚΟΣΤΟΥΣ και της Ιδιωτικοποίησης του ΚΕΡΔΟΥΣ πρέπει να πάρει ΤΕΛΟΣ εδώ και τώρα! Η Ενεργειακή φτώχεια είναι μια νέα μορφή κοινωνικής εξαθλίωσης…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.

Καρλ Μαρξ

Καλούμε το φλωρινιώτικο λαό να δώσει μαζικό παρών στην κινητοποίηση για την αποτροπή του ξεπουλήματος, ώστε να μην υπάρξει ΚΑΝΕΝΑ άλλοθι περί χαμηλής συμμετοχής που νομιμοποιεί, δήθεν, το έγκλημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί η σωρευμένη πείρα των προηγούμενων αγώνων και ειδικά αυτή από την κατάργηση του Πετρελαίου θέρμανσης.

Ο αγώνας πρέπει να δηλώσει ξεκάθαρα ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι αντίπαλοί του. Να μην επιτρέψουμε την επανάληψη της γελοιότητας να διαδηλώνουν μαζί μας ΟΣΟΙ με ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!!

Πρέπει και μπορεί να γίνει ευρύτερα κατανοητό πως η παραμικρή διεκδίκηση έρχεται σε επαφή με τα κορυφαία – στρατηγικά ερωτήματα ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Να το πούμε καθαρά, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση οι αγώνες μας να έχουν θετική έκβαση αν  ΔΕΝ αμφισβητηθεί η βαριά επιτροπεία της τρόικα, αν ΔΕΝ σπάσει η Μνημονιακή επέλαση, αν ΔΕΝ ανατραπεί η νέο-Μνημομονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Αν.Ελλ., αν ΔΕΝ ιχνηλατηθεί ένας άλλος δρόμος με το λαό αφέντη στον τόπο του. Οι αγώνες σήμερα για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να δημιουργούν νέες ποσότητες και ποιότητες πρώτα και κύρια μέσα στο λαό.

Παλεύουμε για:

  • Ενιαία και αδιαίρετη ΔΕΗ με Δημόσιο χαρακτήρα και Εργατικό – Κοινωνικό έλεγχο.
  • Κατάργηση της διάσπασης σε τμηματικές εταιρίες (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ κλπ), μακριά από Χρηματιστηριακά παιχνίδια και την κερδοσκοπία
  • Εθνικοποίηση χωρίς αποζημιώσεις των ιδιωτικοποιημένων τμημάτων, συγκέντρωση όλων των πτυχών της ηλεκτροπαραγωγής υπό ενιαίο και δημόσιο έλεγχο.
  • Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό. Προστασία των κοινωνικά αδύνατων και των πληττόμενων περιοχών με ειδικά τιμολόγια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, της άδικης φορολογίας και των απαράδεκτων τελών.
  • Πλήρη εργασιακά & ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους της Επιχείρησης.

 

Κίνηση Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Φλώρινας»

Φοιτητικό Σχήμα «ΑΡ.Ε.Ν.Α.»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 14:30 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας