Δημοσιεύθηκε στην Απόψεις

Η Σημαία και η Δημοκρατία


Του Μπακατσή Κώστα (Αναδημοσίευση)

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί 3 χρόνια από τα 6 που τη βγάλαμε να κυβερνήσει διαφορετικά από τη ΝΕΑ ΠΑΣΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, παρελαύνει στα ίδια χνάρια κι αντί να καταργήσει, δίνει δημοκρατική επίφαση (δια της κληρώσεως όλων) στο μεταξικό κατάλοιπο των μαθητικών παρελάσεων.
Σ αυτές, Δάσκαλοι και Γονείς αφιερώνουμε πολύ περισσότερο χρόνο από όσο τελικά ακόμα κι ως πορεία αξίζουν! Και μετά έρχονται οι Πολιτικοί και η πολιτική καπηλεία, πολιτική στόχευση, πολιτική αλητεία, πολιτική αφέλεια, πολιτική ωφέλεια τελικά σύμφωνα με το ποιο Κόμμα και σε τι πρεσβεύει.


Τρία γεγονότα ήταν αυτά που … «συντάραξαν» το πανελλήνιο:
1.    Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά και την ακατάλληλη ενδυμασία.
{ Στην Πυρά και κούρεμα με την ψιλή! }
2.    Η παρέλαση του 6ου Δημοτικού Δάφνης με σημαιοφόρο μαθητή αλβανικής καταγωγής και ταμπελοφόρο τον  Αμίρ, αφγανικής καταγωγής.
3.    Η παρέλαση στη Σαντορίνη, που διέλυσαν οι Χρυσαλήτες, επειδή η σημαιοφόρος ήταν αλβανικής καταγωγής.

Τα ΜΜΕ, πάντα στο πλευρό των αδικημένων και των κολασμένων της γης , ανακαλύπτουν  «αρπαγή»  σημαίας από τον Αμίρ, ο οποίος αρχικά κληρώθηκε. Ο κ. Γαβρόγλου, ως όφειλε, ενεργεί ΕΔΕ για να μάθει το Υπουργείο αν σωστά εφαρμόστηκε η σχετική εγκύκλιος. Η ΔΟΕ κι όλοι οι Σύλλογοι Δασκάλων θεωρούν το γεγονός λήξαν μετά τις εξηγήσεις του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων. Το ίδιο πιστεύει και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθμια Εκπαίδευση.
Λίγες μέρες μετά το γιορτασμό της αντιφασιστικής νίκης των Λαών  η οικογένεια του Αμίρ δέχεται επίθεση από ερπετά του Φασισμού, τα οποία κυρίως λόγω της πολιτικής Λιτότητας σηκώνουν κεφάλι και ποσοστά. Γαλουχημένα στα δόγματα του Χίτλερ στρέφουν τις λαϊκές μάζες ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες που το ίδιο το καπιταλιστικό -ιμπεριαλιστικό σύστημα δημιουργεί σωρό. Και νεκρούς και μάλιστα μικρά παιδιά είτε στις πατρίδες τους είτε στη Μεσόγειο, τον υγρό τάφο χιλιάδων.
Τα Κόμματα αξιοποιούν την επίθεση. Η ΝΔ του Άδωνι Μητσοτάκη  ανακαλύπτει σ’ αυτή επιχειρήματα για τη συζήτηση στη Βουλή περί ανομίας, αφού δεν της βγήκε ούτε ο Αυγενάκης ούτε η Simens ούτε η μαφιόζικη δολοφονία στελέχους της. Ο Άδωνις δε βγαίνει αυτή τη φορά στον Αυτιά να δηλώσει πως «Έλληνας γεννιέσαι δε γίνεσαι»
Ο …  και Λεβέντης με ένα κατάπτυστο φασιστικής κοπής κείμενο θεωρεί πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κλήρωση κι ακριβοπληρωμένα τσογλάνια των ΜΜΕ θεωρούν ανάξια τα παιδιά που δεν είχαν τη θεία τύχη να γεννηθούν από Έλληνα και Ελληνίδα να υψώνουν την ελληνική σημαία.
Ένας πρωθυπουργός που σέβεται το αριστερό του παρελθόν, αξιοποιεί τα γεγονότα κι επιτέλους:
1.    Μιλάει ανοιχτά για την κατάργηση του αίσχους των μαθητικών παρελάσεων , ανοίγει διάλογο στην κοινωνία και κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα για τον τρόπο γιορτασμού των Εθνικών επετείων.
2.    Πηγαίνει ο ίδιος στη Σαντορίνη και προκαλεί  Μέρα Γιορτής των Λαών και καταδίκης του μίσους, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.  Καλλιτέχνες επισκέπτονται και μιλάνε με τα παιδιά στα σχολεία. Ταυτόχρονα οι εισαγγελείς  οδηγούν σε δίκη αυτούς τους θρασύδειλους αλήτες που θαυμάσαμε στην τηλεοπτική κάμερα να πουλάνε τσαμπουκά και να τρομάζουν μικρά παιδιά. Δίνει εντολή να επιτάξουν ξενοδοχεία πολυτελείας όπου θα διαμένουν δωρεάν συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που μέχρι πριν λίγο κοιμόντουσαν στην παραλία, αφού οι Ελληναράδες του νησιού έχουν σημαία τους μοναδική του παράδες !
3.    Επισκέπτεται το σπίτι του μικρού Αμίρ, φέρνει δώρα (κάρτα σίτισης, παιχνίδια) και πληρώνει αυτός το νοίκι, από τη βουλευτική του αποζημίωση, χωρίς να το δημοσιοποιήσει. Καλεί όλο το τμήμα, το Διευθυντή και το Δάσκαλο/λα στο Μέγαρο Μαξίμου, χαρίζοντας στο Σχολείο τη σημαία. Εκεί ανακοινώνει πως αλλάζει το νόμο περί ιθαγενείας και από τώρα όσα παιδιά γεννιούνται στην Πατρίδα μας θα παίρνουν αυτόματα την Ελληνική Ιθαγένεια. Απλοποιεί τη διαδικασία για τους παλιότερους και βάζει μέσα στην 6χρονη ή 9χρονη επιτυχή φοίτηση που χρειάζεται να έχει κάποιος και τα 2 χρόνια του νηπιαγωγείου!
4.    Ο αρμόδιος Υπουργός επισκέπτεται το Σχολείο και λύνεται το θέμα που πήγε να δημιουργηθεί. Ως δείγμα στήριξης προσφέρει ένα βιντεοπροτζέκτορα κι έναν Υπολογιστή στην τάξη, αφού παιδιά κι εκπαιδευτικοί παρέλασαν άψογα και αναζητά τρόπους να ανεβάσει τη χρηματοδότηση όλων των Σχολείων.
5.    Ο κύριος Μουζάλας και οι Επιτροπές στήριξης των ΜΚΟ αρθρώνουν, επιτέλους, λόγο και προχωρούν σε κινήσεις απεγκλωβισμού ψυχών στοιβαγμένων σε γκέτο ανά τη χώρα, σε συνεργασία με την Ιταλία και τη Μάλτα. ( Μετά ας μας αποχαιρετήσει κατά ΕΕ μεριά, αφού όλα εδώ εξαργυρώνονται)

Θα μπορούσα να αναφέρω κάμποσα ακόμα χωρίς να διεκδικώ το απόλυτο κι αλάθητο των σκέψεων και της γνώμης  μου. Δεν το κάνω γιατί έχει καλύτερους συμβούλους ο πρωθυπουργός, όπως φάνηκε με την τουριστική ατραξιόν στην μαρτυρική Μακρόνησο όπου συνεπείς αριστεροί και κομμουνιστές επέμειναν στο ΟΧΙ. Δεν το κάνω γιατί ως γνωστόν είμαι λαϊκιστής, ιδεοληψίας, μίζερος και δεν υπολογίζω την ταραχή της νομιμότητας. Αφήστε που αδιαφορώ, ο αδαής, για τη συνέχεια του κράτους. Οφείλω να περιμένω υπομονετικά τη μετατροπή του Αλέξη σε … Άρη σε καμιά 10ρια, 20ρια χρόνια όταν οι ρημάδες οι συνθήκες ωριμάσουν! Τι σημασία έχει αν μέχρι τότε σαπίσουν οι ιδέες της Αριστεράς και γίνουν κουρέλια οι Σημαίες της;

Μπακατσής Κώστας, Δάσκαλος της Τάξης και της Πράξης